Persoon

Marije Lagendijk

Bewoner, Ondernemer, Professional
Wie is Marije?

Als geboren en getogen Amersfoortse woon ik met mijn gezin in Kattenbroek.


Opvoeden en opgroeien, de wisselwerking tussen ouders en kinderen en alles wat daar bij komt kijken vind ik razend interessant. Elk kind, elke ouder, elk gezin en elke organisatie is anders. Hierbij aansluiten en maatwerk leveren, daar beleef ik plezier aan en daar ligt voor mij de uitdaging. Altijd vanuit oprechte interesse en met humor.


Ik ben vernieuwend en creatief en houd mij graag bezig met toekomstgerichte onderwerpen. Mediawijsheid en mediaopvoeding zijn daarom ook mijn favoriete thema’s. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en dat biedt veel uitdaging. Dat houdt mij scherp en in beweging. En ik neem anderen daar graag in mee.


Mijn werkveld is in Amersfoort maar strekt zich ook uit over heel Nederland. 

Mijn expertise

Als mediapedagoog ondersteun ik kinderen, ouders en professionals bij vraagstukken op het gebied van mediawijsheid en opvoeden in het digitale tijdperk. 


Want hoe gebruik je (digitale) media op een positieve manier zodat je niet ten prooi valt aan de negatieve uitwassen van media? Hoe begeleid je jouw kind of leerling bij het opgroeien in het digitale tijdperk? Hoe zorg je voor een goede balans tussen online en offline zijn. Alleen (technische) kennis is niet meer genoeg om media verstandig te gebruiken. Kinderen hebben digitale zwemles nodig, waarin zij belangrijke vaardigheden leren om media op een positieve manier eigen te kunnen maken. 

Ik geef workshops en trainingen aan kinderen, ouders en professionals. Afhankelijk van de vraag, maak ik de workshop op maat. Je kunt bij mij terecht voor:


Mediawijsheid:
Interactieve workshops voor klassen in het primair onderwijs over de omgang met Social Media gericht op verschillende actuele aspecten: privacy, cyberpesten, nepnieuws, balans online/offline en online imago.

Media-opvoeding:
Interactieve voorlichting voor ouders, leerkrachten en pedagogisch werkers over opvoeden in het digitale tijdperk.

Beleidsadvies:
Hoe geef je mediawijsheid en/of media-opvoeding een (structurele) plek binnen jouw organisatie of wijk? Tevens verzorg ik ook protocollen Veilig Online. 

Training Mediawijsheid:
Praktische, korte training voor professionals in het basisonderwijs en de kinderopvang. Doel: leren hoe je media bewust en in balans in kunt zetten ten behoeve van de ontwikkeling van kinderen.

Mijn mogelijkheden

Ik ben een theatermens, ik hou er van om op een podium te staan. Al vanaf mijn jeugd; spreekbeurten, dansvoorstellingen of een hoofdrol in een musical van de plaatselijke theaterschool, ik geniet er van! Ik voel me dan ook als een vis in het water tijdens bijeenkomsten waar ik mijn kennis kan delen voor grote groepen mensen.


Verder ben ik heel praktisch, ik kijk altijd naar: hoe gaan we dat concreet aanpakken. Met de nadruk op we. Ik vind het belangrijk om samen te werken en andere te empoweren. Zodat zij leren dat zij zelf de tools in handen hebben om regie te pakken over de situatie.

Relevante ervaring

Ik heb sinds 2007 ruime werkervaring in de jeugdzorg, kinderopvang, het welzijnswerk en het onderwijs.