Organisaties in Kattenbroek

Ontdek onze 20 organisaties en initiatieven

Educatie

cursus Kennis maken met herstel

Om er achter te komen of herstelactiviteiten ook voor jou iets zijn, ga je starten met een cursus KMMH. Gedurende deze cursus van vijf weken maak je kennis met de basis voor herstel en herstelactiviteiten. Thema’s als hoop; empowerment; grenzen aangeven en angst voor een terugval komen ruimschoots aan de orde.

Je maakt als deelnemer van de cursus KMMH (vaak opnieuw) kennis met het groepsgevoel, en meer dan eens ontstaat er een goede en warme band tussen de groepsleden. Er is sprake van veel erkenning en herkenning, een belangrijk onderdeel van je hersteltraject. Door deel te nemen aan de cursus KMMH leer je meer grip te krijgen op je eigen herstelproces en leg je de basis om van daaruit eventueel deel te nemen aan andere herstelactiviteiten.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur (inclusief pauze)

Aanmelden

Herstelnetwerk Amersfoort - herstelnetwerkeemland@gmail.com - 0650497208
Coaching

Gezocht oefen coachees

Gezocht OEFEN COACHEES, gratis gesprekken aangeboden.

In het kader van mijn Coachingsopleiding aan ICM Opleidingen & Trainingen zoek ik oefen coachees.

Ben je beschikbaar voor:

- Minimaal drie gesprekken van 1 – 1,5 uur

- Start vanaf heden

- Afspreken fysiek of online

-   18 jaar of ouder

Ik zoek mensen die het leuk vinden om samen met mij te leren. Heb je een bepaald vraagstuk op het gebied van werk of een thema in je privéleven, waar je graag mee aan de slag wilt? Of weet je iemand die daar behoefte aan heeft? Dan ben je aan het juiste adres!

Weet je iemand die interesse zou kunnen hebben, informeer hem/haar gerust over deze mogelijkheid of stuur dit berichtje door.

Aanmelden

Heidi Hesselink - heidihesselink@hotmail.com - 06-14395755
Ontmoetingsplaats

O.N.E. Kattenbroek

Wij zijn een bewonersinitiatief dat in Het Masker 213 een ontmoetingsplek creëert waar iedereen welkom is! O.N.E. staat voor omzien naar elkaar.

Koren

Koor "Hooglands Volkoren"

We zingen op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Driespan in Hoogland.

Aanmelden

José Barenkamp - jose.barenkamp@live.nl
Wijkbureaus

Kattenbroek Samen

Weet jij wat er te doen is in de wijk Kattenbroek? Weet jij aan wie je vragen kan stellen als je best advies kunt gebruiken? Hier vind je alle inspirerende, mooie en verbindende activiteiten, lokale ondernemers, informatie over voorzieningen, verenigingen en meer. Hier leer je andere Kattenbroekers kennen!

Waar

Het Masker 213
Amersfoort

Aanmelden

Alfons Biegstraaten - alfons@biegstraaten.nl
Duurzaamheid

Duurzaam Kattenbroek

Duurzaam Kattenbroek

“Opvallender, markanter, verrassender en gevarieerder..”, zo moest volgens de ontwerper Ashok Bhalotra de Amersfoortse wijk Kattenbroek worden. Met de hoofdthema’s ‘reizen en thuis zijn’ en ‘de vier seizoenen’ werd door de bouw van Kattenbroek in de bouwperiode 1990-1994 de gewenste levendigheid in de stedenbouw teruggebracht. De Ring, De Laan der Hoven, De Verborgen Zone, De Kreek en Het Masker zijn enkele straatnamen die deze thema’s symboliseren. 

Inmiddels zijn de huizen bijna 30 jaar. Dit biedt de mogelijkheid om tijdens onderhoudswerkzaamheden meteen wat te doen aan energiebesparing en duurzaamheid door nieuwe technieken toe te passen.

Waar

Woudzoom 8
Amersfoort

Aanmelden

Alfons Biegstraaten - info@duurzaam-kattenbroek.nl
Openbaar vervoer

Doe mee met het OV

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Maak dan kennis met de OV-ambassadeurs en bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur of informatiebijeenkomst. Ook kunt u in de praktijk oefenen door deel te nemen aan een proefreis.

Stelt u liever uw vraag telefonisch dan kunt u gebruik maken van het telefonisch OV-spreekuur.

Voor meer info en agenda van de bijeenkomsten, kijk op: www.doemeemethetov.nl

Aanmelden

Doe mee Met Het Ov - info@doemeemethetov.nl
Activiteitencentrum

ABC Kattenbroek

ABC Kattenbroek organiseert activiteiten voor kinderen in de wijk en betrekt de ouders daarbij. Je vindt ze op ons activiteitenoverzicht. Oudere kinderen betrekken we bij wat er speelt in hun wijk. Wij leren hen dat zij invloed kunnen hebben op hun directe omgeving. Dat doen we o.a. door een Kinderwijkraad. Ons doel: wij willen dat de wijk een fijne plek is om op te groeien en dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

In ABC Kattenbroek werken scholen, kinderopvangorganisaties, welzijn en allerlei andere partners in de wijk en de stad samen.

Aanmelden

Marinda Pieron - tamasarinda@hotmail.com
Sportverenigingen

Monkey Moves - Apeleuke Multisport

Kinderen goed leren bewegen, daar gaan we voor bij Monkey Moves. Voor ons is sport hét middel om kinderen fit en zelfredzaam te maken. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot volwaardige kleine apekoppen die steeds weer nieuwe stappen durven te zetten, nieuwe dingen leren en met een positief zelfbeeld de wereld ontdekken. Middels sportieve activiteiten, passend bij de sociale- en motorische vaardigheden van onze verschillende leeftijdsgroepen, helpen wij ouders met dit stukje van de opvoeding!

Waarom bestaat Monkey Moves?

Zorgkosten rijzen de pan uit. Veel zorgkosten zijn gerelateerd aan de gevolgen van inactiviteit, verkeerde voeding en verminderde sociale cohesie. De aandoeningen als gevolg van onze westerse leefstijl (obesitas, hart- en vaatziekten, depressie, etc.) zijn kostbaar om te behandelen, maar het positieve punt is dat ze te voorkomen zijn. Onderzoek toont keer op keer aan dat meer en beter bewegen effect heeft op de gezondheid van kinderen. Dit in de vorm van een betere fysieke fitheid, optimale motorische ontwikkeling, betere schoolprestaties en betere sociale vaardigheden. Kinderen leren alleen niet meer hoe te spelen! Daarbij is aangetoond dat deze positieve effecten een rol blijven spelen tijdens de volwassen leeftijd. "Jong geleerd is oud gedaan".

Hoe dragen we als Monkey Moves hieraan bij?

Wij brengen gezond bewegen weer terug in het DNA van het kind. Door kinderen samen te leren spelen, samen regels te maken en aan te passen en de basis van 12 verschillende sporten aan te leren, verrijken wij de beweegervaringen, keert het plezier terug, stimuleren we zelfredzaamheid en sociale verbondenheid. Samen met bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten heeft Monkey Moves een multisport programma ontwikkelt voor kinderen van 1,5 tot 9 jaar. Het programma heeft als doel kinderen op motorisch- en sociaal vlak optimaal te stimuleren. Niet alleen binnen onze lessen, maar juist ook daarbuiten. Onze lessen zijn klein (max 15 kinderen) en zo inclusief mogelijk. Als een kind iets minder vaardig is, motorisch of sociaal, dan verrijkt dat de lessen en de leerervaring voor alle kinderen. Zo zijn wij van mening.

Monkey Moves biedt multisport lessen als middel voor fitte, zelfredzame kinderen met een positief zelfbeeld! Bij de Monkey Moves Club kunnen onze apekoppen 40 weken per sportseizoen terecht voor lessen waarin elk jaar de motorische- en sociale vaardigheden - voor hun specifieke leeftijd - worden gekoppeld aan de 12 populairste sporten van Nederland. Elke 3 weken een andere sport, met tussendoor een aantal thema weken.

Naast Clublessen geven we Monkey Moves lessen als cursussen en workshops op Kinderdagverblijven en Buitenschoolse opvang (BSO). Maar ook organiseren we kampen, kinderfeestjes en open evenementen (zoals AH Sportweken, Sportief Carnaval, KoningAapSpelen en Winterfit).

Aanmelden

Sebastiaan de Lange - sebastiaan@monkeymoves.nl
Welzijn

Dementievriendelijke wijk Kattenbroek

Omzien naar elkaar: Aandacht voor kwetsbare bewoners

 

Een leven lang gezond. Gezond en prettig ouder worden 

Een gezonde, veilige en vrolijke omgeving, waar mensen zich thuis voelen en kriebels krijgen om te dromen. Dat is het uitgangspunt geweest voor het project: 'Dementievriendelijke wijk Kattenbroek'.

Het doel is dat er aandacht komt en begrip voor mensen met dementie, waardoor de leefbaarheid voor de betrokkenen en voor de omgeving wordt versterkt.

Door middel van bewustwording, het praktisch trainen van winkelmedewerkers, BOA’ beveiliging en wijkagent, vrijwilligers van inloophuis, vrijwilligers en medewerker van openbare voorzieningen en het maken van werkafspraken met medici en paramedici op 21 september 2022, wereld Alzheimerdag, verwachten we een basis te hebben gelegd voor Kattenbroek als dementievriendelijk wijk. 

Kosteloos deelnemen aan een branchegerichte training kan door aan te melden op erna@vanmuijden.nl

Aanmelden

Erna van Muijden-Karssen - erna@vanmuijden.nl
Ondersteuning

Informatiewinkel Noord

Welkom bij de Informatiewinkel Noord van Indebuurt033

U kunt bij de Informatiewinkel terecht met allerlei vragen over zorg, welzijn, wonen of financiën. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij geldzaken, bij een ingewikkelde brief of bij de aanvraag van financiële regelingen voor minima. Ook voor informatie over opvoeden, vrijwilligerswerk, anderen ontmoeten, scheiden, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning bent u bij ons aan het goede adres. Wij helpen u graag verder. Voor deze kosteloze hulp kunt u gaan naar:

Informatiewinkel Noord (Hoogland, Hooglanderveen, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst)

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u langskomen of even bellen van maandag t/m donderdag van 09.00 – 13.00 uur.

Locaties

 • Bibliotheek Vathorst (maandagochtend), Leeghwater 1-3 (ICOON), 3825 MR Amersfoort
 • Het Pluspunt (dinsdag- t/m donderdagochtend), Hof der Gedachten 26, 3823 WB Amersfoort

Spreekuur Werk & Ontslag

Op donderdagochtend is er een extra spreekuur voor vragen op het gebied van arbeidsconflicten, loonvorderingen, arbeidsongeschiktheid en ontslag: Spreekuur Werk & Ontslag.

Aanmelden

Informatiewinkel Noord - noord@indebuurt033.nl - 033 - 737 03 53
Muziekles

Ekkanti Muziekatelier

Ekkanti Muziekatelier verzorgt muzieklessen voor volwassenen en kinderen. De lessen die gegeven worden zijn: pianoles individueel, zangles individueel, "Muziekplezier van 1 tot 4" (dit is een 8-weekse muziekcursus voor peuters, samen met 1 ouder/verzorger), "Primo Muziekpret (dit is een 10-weekse cursus voor kinderen van 4-6 jaar of 6-8 jaar).

De lessen worden gegeven in Hoogland en Amersfoort Noord. De individuele zang- en pianolessen worden bij de leerlingen THUIS gegeven. U hoeft er de deur dus niet voor uit!

Waar

Zuivelhof 1
Hoogland

Aanmelden

Marca Hanegraaff - m.hanegraaff@gmail.com - 06-27197632
Welzijn

Kids & Mindfulness, mindfulnesstraining

Kids & Mindfulness verzorgt mindfulnesstrainingen voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Deze aandachttrainingen worden gegeven volgens de methode 'Aandacht Werkt' van Eline Snel.

Een mindfulnesstraining kan kinderen helpen die:

 • onzeker zijn
 • slecht slapen
 • veel piekeren
 • zich angstig voelen
 • snel boos of verdrietig zijn
 • niet tot rust kunnen komen
 • alles altijd perfect willen doen
 • zich niet goed kunnen concentreren
 • zich zorgen maken over de mening van anderen
 • het moeilijk vinden om over hun gevoelens te praten
 • die weinig tot geen klachten hebben, maar het fijn vinden om manieren te leren om regelmatig hun hoofd en lijf tot rust te brengen.

De training wordt in kleine groepen gegeven. Ook individuele training is mogelijk. Kijk voor meer informatie op de genoemde website.

Samen met een collega-kindertrainer heb ik een nieuwe vorm ontwikkeld, waarin CREATIEVE EXPRESSIE een grote rol speelt. De bedoeling van de toevoeging van creatieve expressie is, om de onderwerpen die naar voren komen in de mindfulnesstraining, bij de kinderen te verankeren. Zie agenda voor de data van deze trainingen.

Meer info: www.kidsmindfulness.nl

Waar

Zuivelhof 1
Hoogland

Aanmelden

Marca Hanegraaff - m.hanegraaff@gmail.com - 627197632
Leefstijl coaches

Natuur Geneest

Natuur Geneest is de praktijk voor voeding en gezondheid.

Gezonde voeding is een eerste vereiste voor een gezond lichaam. Heb je klachten? zoals: hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, reuma, fibromyalgie, vermoeidheid enz.

Je kunt jezelf helpen door gezonder te gaan eten. Ik kan je hierbij helpen.

Waar

De Vergulde Wagen
Amersfoort

Aanmelden

Conja Hopman - conjahopman@kpnmail.nl - 31650295125
Ontmoeten

Buurtterras Kattenbroek

Het buurtterras brengt mensen, vragen, ideeën en oplossingen bij elkaar. Steeds op een andere plek, maar altijd in de buurt. We kondigen niet van tevoren aan waar we gaan staan. Na afloop brengen we verslag uit op onze social media kanalen.

Aanmelden

Erik Van Marissing - buurtterras@erikvanmarissing.nl
Buurtinitiatief

Goede Buur Kattenbroek

Heeft u hulp nodig bij het ophangen van een schilderij/lamp/douchegordijn of iets dergelijks? Om boodschappen te doen? Om samen een wandeling te maken? Een praatje te maken bij een kop thee? Om onkruid te verwijderen uit uw tuin? Wilt u iemand mee hebben naar een doktersbezoek? Bij dit soort alledaagse klusjes kunt u terecht bij Goede Buur Kattenbroek.

Aanmelden

goedebuurkattenbroek@gmail.com
Vervoersdiensten

ANWB Automaatje

Als iemand gebruik wil maken van AutoMaatje, dan meldt hij/zij zich telefonisch aan bij Automaatje Amersfoort-Noord Zij hebben een bestand van vrijwillige ANWB AutoMaatje chauffeurs die bereid zijn om voor plaatsgenoten te rijden. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van te voren bellen naar het nummer 06 537 007 84. De medewerker koppelt dan de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur en geeft een kostenindicatie. Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

Aanmelden

Jan Bijvank - automaatje.amersfoort@gmail.com - 06-53700784
Buurthuizen

De Ontmoeting - Huiskamer in de wijk

De Ontmoeting is een huiskamer in de wijk op de grens Kattenbroek / Zielhorst. Heb je zin om gewoon eens binnen te lopen? Aan de grote ronde tafel wordt er volop gepraat over grote wereldthema’s of kleine koetjes en kalfjes. Anderen lezen er rustig de krant. Om de dag energiek te beginnen, kun je iedere dinsdagmorgen of vrijdagmiddag meelopen met de wandelgroep of meedoen met Fit op de stoel op maandagmiddag. Of wil je liever rustig tot jezelf komen bij de stoelyoga?

Vanuit De Ontmoeting worden er maaltijden en tal van activiteiten georganiseerd, die in en rond huiskamer plaatsvinden of als excursie worden aangeboden.

Bakkie Kroost: Ontmoeten – Spelen - Inspireren. Iedere woensdag tussen 9:00 tot 10:15 uur zijn (groot)ouders met kinderen tot 4 jaar welkom. Speelgoed is aanwezig en koffie en thee staan klaar. Leuk als je komt binnenlopen! Regelmatig zijn er ook leuke, inspirerende (gratis) workshops.

Alle ballen even laten vallen: thema-avonden. Iedere 3e donderdag van de maand staat een thema centraal voor mensen die drukte ervaren met veel ballen in de lucht.

Waar

De Bekroning 2
Amersfoort

Aanmelden

Sandra Mulder - administratie@inloophuisdeontmoeting.nl
Welzijn

Indebuurt033

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Wij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Ook zijn we er voor mensen die anderen willen ontmoeten, die vragen of zorgen hebben over opgroeien en opvoeden, mantelzorg, geldzaken, wonen of andere leefgebieden. Indebuurt033 geeft informatie en advies, biedt een luisterend oor en (kortdurende) ondersteuning waar nodig.

Waar

Basicweg 24
Amersfoort

Aanmelden

Nadia El Kaddouri - nadia.elkaddouri@indebuurt033.nl - 0683188423
Stichtingen

Buurtsportcoach

.

Waar

Soesterweg 556
Amersfoort

Aanmelden

buurtsportcoach@sro.nl - 033 4225100
Zoom